Övriga aktiviteter

 

 

 

Följande aktiviteter för privata grupper bokas via mail: info@arkeologievent.se

eller telefon: 070-299 48 56.

 

 

* Till bords med vikingarna

 

Vad åt vikingarna egentligen? Hur tillagade de maten och hur smakade den? Efter en kort inledande föreläsning som handlar om maten och kokkonsten under vikingatiden får ni, under handledning, själva laga till en vikingatida måltid på vikingatida sätt. Avslutningsvis sätter vi oss till bords och avnjuter måltiden som exmpelvis kan bestå av fläsk- och rotfruktsgryta samt kornbröd.

 

Pris: maila till info@arkeologievent.se för prisuppgifter. 

 

 

 

 

 

* Ett vikingatida gästabud

 

Välkommen till ett vikingatida gästabud! Ta med dig dina vänner, arbetskamrater eller familj och förflytta er tillsammans 1000 år bakåt i tiden. Ni välkomnas av den vikingatida värden och passas upp av gårdens tjänstefolk. Ni bjuds på vikingatida mat och dryck, får tillfälle att prova på vikingarnas favoritspel hnefatafl och refskak samt lyssna till vikingatida underhållning. Om ni önskar kan vi även erbjuda en vikingatida femkamp! Gästabudet hålls i Fornåker i Österåkers kommun.  

 

Pris: maila till info@arkeologievent.se för prisuppgifter. 

 

 

 

 

 

* Besök en arkeologisk utgrävning

 

Tillsammans med en guide besöker ni en arkeologisk utgrävning. Guiden berättar för er om utgrävningsplatsens historia samt aktuella status. Ni får veta vad arkeologerna har hittat för fynd och vad fynden egentligen berättar för oss. Denna aktivitet är dels säsongsberoende och dels geografiskt beroende. Möjligheten att genomföra aktiviteten beror helt enkelt på vilka arkeologiska utgävningar som finns för tillfället. Maila till info@arkeologievent.se för att få reda på om det finns några utgrävningar att besöka i er närhet.

 

Pris: maila till info@arkeologievent.se för prisuppgifter. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktuellt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ARKEOLOGIEVENT